מדי פעם אני מנסחת לי פוסט כשאני לא ליד המחשב. בלי לכתוב, אבל יודעת בדיוק מה יהיו המילים אם אכתוב. לפחות פוסט אחד כתוב אצלי בראש כל כך יפה, שאני מפחדת לכתוב אותו, שלא יתקלקל.
אז עכשיו אני אכתוב, פשוט כדי שזה לא יעלם לי מהראש, מתכון לעוגה שאפיתי היום. לא עוגה, אלא מאפינים קטנים בצורת דונאטס, שזה ממש כיף.
הבסיס של העוגה הוא מכאן, והגעתי אליו כי לא מצאתי מתכון פשוט מספיק לעוגת סלק, אז החלטתי לנסות למצוא לעוגת גזר ולהמיר את הגזר בסלק. מצד שני, מה שעשיתי די שונה ממה שכתוב, אז אני אכתוב ודי.
מצרכים:
3 סלקים קטנים טריים קלופים
שליש כוס שקדים לא קלויים
שני שליש כוס אגוזי מלך קלופים לא קלויים
ביצה
שליש כוס שמן זית
רבע כוס טחינה
שליש כוס סוכר לבן
שליש כוס אבקת קקאו
חצי שקית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
חצי כוס קמח לבן
חצי כוס קמח כוסמין מלא
אופן הכנה:
את הכל שמות במעבד המזון בקערה עם הסכין, לפי הסדר שרשום וטוחנות בין רכיב לרכיב. כשמגיעות לקמח כבר אין מקום במעבד, אז צריך להעביר לאיזור קערה גדולה יותר ולערבב ידנית.
או בפירוט -
להניח 3 סלק קטן, או 1 וחצי גדולים. לטחון. להוסיף חופן של שקדים שלמים ושני חופנים של אגוזי מלך. לטחון.
להוסיף ביצה, שליש כוס שמן זית ורבע כוס טחינה. לטחון.
להוסיף שליש כוס סוכר לבן, שליש כוס אבקת קקאו, חצי שקית אבקת אפייה וכפית תמצית וניל, ולטחון.
להוציא מהמעבד לקערה, ולהוסיף לה חצי עד שני-שליש כוס קמח לבן וכמות זהה בערך של קמח קוסמין מלא.
לערבב היטב.
במולטיקייק - בתבנית של הדונאטס, לאפות כעשר דקות.
אני מנחשת שזה יעבוד כעוגה בתבנית של אינגליש קייק על כ40 דקות ב180 מעלות צלזיוס.
את האגוזים קצת מרגישים בעוגה, את הסלק ממש לא. אם רוצות אפשר להוסיף את האגוזים בסוף, ואז הם יטחנו פחות ויהיו מורגשים יותר. אבל ככה יותר התאים לי לתת לקופיפה, כי היא רק בת שנתיים.
לטעמי העוגה מתוקה למדי, אבל האיש טוען שצריך עוד סוכר כדי לקרוא לזה עוגה.
ועוד דבר - לא ממש מדדתי דברים כמו שצריך, אפשר לשחק קצת עם הכמויות לכאן ולכאן. אבל בגדול - להכניס סלק לעוגת קקאו זה יופי של רעיון.
תהנו.
תגובות
הוסף רשומת תגובה